gården

Ringstad Gård

Ringstad Gård i Båstad ligger i Trøgstad kommune nord i Østfold fylke.

Ringstad gård eller "nordstua" har vært i familien siden 1909. Mine foreldre Else og Guttorm Ringstad overtok gården i 1964, og det er de som har stått for den vesentlige restaureringen samt bygging av hønsehus og driftsbyggninger. Jeg og min familie er 4. generasjon som lever og har virke her. Gården består av 170 da. dyrket mark og 130 da. produktiv skog. Eggproduksjon har vært en betydelig inntektskilde siden 1971, og vi hadde på det meste 10 000 værpehøns i full produksjon før driften ble nedlagt i 2012 pga. nye regler og krav til produksjonslokalene. Det gamle ''hønsehuset'' ble bygget om til verksted, og det er i det bygget vi idag har hovedverkstedet. Gårdsverkstedet bygget min far til meg og bror min for at vi ikke skulle henge borte ved kiosken, men ta oss til noe fornuftig etter skolegang og lekser. Dette har da senere blitt spesialverksted for automatgirkasser. I tillegg har min mor Else Ringstad drevet "Veslestua Brukskunst" i 39 år som gårdsbutikk. Her har hun solgt kunstglass, kjæramik, tekstiler og smykker fra kjente kunstnere i hele Skandinavia. Hun har hold separatutstillinger og populære julemesser hvor folk har kommet fra fjærn og nær for å handle. Hennes utsøkte nese for handel, design og høye kvalitetskrav har gjort at hennes kundegruppe reiser på landet for å handle istedefor til de store senterene.

For meg og min familie betyr det mye å få bo "her ute". Vi har det romslig med frihet og ro når vi trenger det. Vi unngår det verste maset, og har tid til å reflektere. Vi "kjenner naboene" og mange av sambydingene som igjen gir oss en følelse av tilhørighet. For meg er dette kjernen i livet. Det å tilhøre noen!

veslestua

Veslestua Brukskunst

Else Ringstad har drevet denne gårdsbutikken i snart 40 år. Den har etter hvert blitt viden kjent for sitt nordiske varesortiment hvor bl.annet kunstglass, kjeramikk, tekstiler, smykker og klær er hovedingredienser..

Lyngaard

Kunstglass fra blant andre Finn Lyngaard

Verdenskjente Finn Lyngaard har gjestet mors butikk i over 30 år, og hans fantastiske kunstglass finner fortsatt veien fra Ebeltoft til Båstad. I tillegg vil du kunne finne keramikk, tekstiler og smykker fra kjente kunstnere i hele Skandinavia.

Bjørnebye & Ringstad Bryggeri

I den senere tid har Ringstad gård fått eget bryggeri. Bryggerisjef Cecilie Bjørnebye har stor sans for norske tradisjoner. Ølbrygging har vært en del av vår norske tradisjon og matkultur langt tilbake i tid. I tillegg til at vi fører tradisjonen videre, på samme måte som bønder og munker gjorde det, så synes vi ikke at kjøpeøl kan sammenliknes med hjemmebryggets uovertrufne smaksrikdom.  Cecilie og bryggergutten Ole brygger ca. fire ganger i måneden, åtte forskjellige varianter, fra pilsner og IPA til blonde og stout. Om du kommer innom så får du gjerne prøvesmake, men bare litt!

bryggeri

bryggeri

Følg oss på FacebookFølg oss på Instagram