Testing & Diagnostisering

Har du utfordringer eller problemer med girkassen i bilen? La oss finne ut av det sammen. Vi tester og diagnostiserer din girkasse på en rask og kostnadseffektiv måte. 

Det er alltid en fordel at du som bileier er med på prøveturen slik at vi er sikre på at vi snakker om samme problem. Det er nemlig slik at det ikke alltid er ett girkasse relatert problem, men kanskje heller ett motor eller annet drivverks problem.De fleste problemene finner vi som regel ved hjelp av sansene våre, og vi bruker nesten alltid diagnoseapparat under testen for å bekrefte hvor vi tror problemet er. En test som dette er som regel en rask og kostnadseffektiv måte å løse et slikt problem på.

Vi har programvare fram til dags dato på de fleste merker!

testing


Diagnostisering, testing og prøving av girkasser

De aller fleste girkasser som kommer til oss, og særlig de som kommer løse på pall, blir kjørt gjennom et program i vår testbenk. Det er selvfølgelig viktig for oss å vite at produktet vi leverer er tilfredsstillende reparert. Vi har mulighet til å teste både forhjulstrekkende, og bakhjulstrekkende girkasser i vår Axi Line testbenk. Det vi ønsker å følge med på er først og fremst trykk og trykkregulering. Riktig trykkregulering er en forutsetning for at girkassen skal kunne gire tilfredsstillende i alle situasjoner, samt få en lang levetid. Alle girvalg blir selvfølgelig også testet. Opp og ned giringer, bremsing på gir, kickdown funksjoner, skiftetidspunkter, og skiftefasthet er noe av det vi følger med på. Man får også erfaring med forskjellige lyder etter hvert, og når man har kjørt girkasser i benk noen år, så blir disse forskjellige lydene en viktig del av testen. Når girkassen er ferdigtestet vendes denne rundt, bunnpanne fjernes, og vi ser etter urenheter som metaller eller rester etter friktionsmateriale. Hvis dette ser bra ut, så er girkassen klar for levering til kunde.

prøving


Diagnostisering

For å kunne sette diagnose på dagens biler så trenger man såkalte scannere eller diagnosetestere. Dette er små "bærbare" datamaskiner som har evnen til å kommunisere med moderene bilers styringsystemer. I en moderne bil finnes det en rekke computere som styrer forskjellige systemer i bilen. Dette kan være systemer som motorstyring, automatgear, bremser, stabilitetsprogrammer, tractioncontrol, o.s.v. Disse systemene kan scannes eller overvåkes ved hjelp av riktig verktøy. Man kan også lese av feil som ligger i computerens minne, eller man kan laste ny programvare inn ved eventuelle oppdateringer fra de forskjellige bilfabrikkene. Man er helt avhengig av et slikt verktøy hvis man ønsker å kunne sette en korrekt diagnose. Hvis du har ønske om å komme til oss for å få utført en slik test, så er dette selvfølgelig mulig. Denne testen kan også som regel utføres mens du venter. Hvis du ønsker kan du også være med på testen å "titte over skulderen".

Vi har mange ulike og gode diagnoseapparat. Blant annet har vi original utstyr til BMW, Volvo og VAG. I tillegg er vi stolte av å være Autologic brukere, vi har 2 maskiner og de som kjenner bransjen vet at dette er noe av det bedre som finnes av diagnoseutstyr.

diagnostisering

Følg oss på FacebookFølg oss på Instagram