ford

Girkasser Ford

4R100

Dette giret finner man i Ford Econoline, Excursion, F350 osv. I en videreutvikling av det velkjente E4OD giret som satt i Ford fra 80-tallet. Et veldig holdbart gir med de rette oppgraderingene. Kjente svakheter originalt er converter, sprager og accumulator ventiler som setter seg fast. Ved overhaling av disse monterer vi alltid shift-kit og andre mindre oppgraderinger. Vi tilbyr ulike convertere til ulike formål, og denne bør oppgraderes om man ønsker å øke effekten i motoren.

Ta kontakt for mer informasjon.

5R110

Etterkommeren til 4R100. 5-trinns gir som sitter i nyere Ford Econoline osv. Også et veldig sterkt gir, men vi har sett flere havarier. Forsterkes alltid ved overhaling. Ta kontakt for mer informasjon!

CFT-23

Dette er et ZF utviklet CVT gir. Finnes i blant annet Ford Focus/C-Max fra 2002 til 2006. Ford kjøpte ut giret før det var ferdig utviklet, og dette har vist seg å være et veldig problematisk gir med begrenset deletilgang. Vanlige problemer er converterhavari, knekte fjærer i oljepumpe og slitasje i ventilhus. Man bør tenke seg godt om før man kjøper bil med denne girkassen, da det er svært sannsynlig at man vil oppleve problemer med dette.

Powershift/6DCT450

Dette er et Getrag dobbelt-clutch gir. Finnes blant annet i flere ulike Forder fra 2010 og nyere, samt Volvo og Mitsubishi m. flere (Går gjerne under navnet Powershift eller MPS6). Selve giret er veldig bra og feiler sjeldent, men det er store problemer med dobbelt-clutchpakken. Pga. de 4-sylindrede dieselmotorenes harde gange rister dempe-elementene i clutchpakken i stykker og går i oppløsning. Partiklene fra disse går i omløp i giret og samles i filteret, frem til dette mister evnen til å suge opp olje. Ved reparasjon demonteres giret og rengjøres grundig, før vi installerer nytt filter og kontrollerer komponentene. Clutchpakken kan i de fleste tilfeller brukes om igjen med nye dempe-elementer, men må i noen tilfeller byttes.

Dette giret bør man IKKE dra henger eller tyngre lass med.

Følg oss på FacebookFølg oss på Instagram