chrysler dodge jeep

A500

4. trinns automatgir som finnes i blant annet Jeep Grand Cherokee. I utgangspunktet et 3. trinns gir som har fått montert en overdrive enhet på baksiden. Forholdsvis gammeldags konstruksjon med elektronisk guvernør styring. Finnes mange oppgraderinger å få, kjente feil er slitt/feiljustert 2. girs bånd og problemer med direct/forward clutcher.

47/48RH-RE

Dette giret sitter i blant annet Dodge Ram 2500/3500. Et svært holdbart gir med de riktige oppgraderingene. Svakheter originalt er converter, 2. girs bånd, forward/direct clutcher og overdrive snap-ring. Forsterkes alltid etter beste evne ved overhaling, med montering av blant annet shift-kit, forsterket 2. girs bånd strut, oppgraderte forward/direct clutcher m.m. Vi tilbyr 2 ulike convertere til dette giret, begge er av topp kvalitet billet konstruksjon fra Buckeye Precision.

Alternativ 1. er med single-disc lock-up clutch, denne er ratet til ca. 1100nm. Alternativ 2. er med tripple-disc lock-up clutch, denne er ratet til 1350nm. Populært gir ved tuning av Cummins dieselmotoren. Ta kontakt for mer informasjon!

6DCT-450

Dette er et Getrag dobbelt-clutch gir laget for blant annet Dodge Journey/Avenger. Finnes også i flere ulike Forder fra 2010 og nyere, samt Volvo og Mitsubishi m. flere (Går gjerne under navnet Powershift eller MPS6). Selve giret er veldig bra og feiler sjeldent, men det er store problemer med dobbelt-clutchpakken. Pga. de 4-sylindrede dieselmotorenes harde gange rister dempe-elementene i clutchpakken i stykker og går i oppløsning. Partiklene fra disse går i omløp i giret og samles i filteret, frem til dette mister evnen til å suge opp olje. Ved reparasjon demonteres giret og rengjøres grundig, før vi installerer nytt filter og kontrollerer komponentene. Clutchpakken kan i de fleste tilfeller brukes om igjen med nye dempe-elementer, men må i noen tilfeller byttes.

Dette giret bør man IKKE dra henger eller tyngre lass med.