Rats.no

Ole Ringstad

Født 1963 og oppvokst i Båstad. Har ett år på yrkesskole maskin og mek, samt ett år på Toneheim Folkehøyskole på Hamar. Motivasjonen for skolegang var heller laber, og jeg begynnte å arbeide på en gård i nærmiljøet. Drev etter dette selvstendig med kalking for Hole Kalkverk på Bøverbru. Solgte traktor og kalkutsyr etter tre år og reiste til Amerika for å utvide horisonten. Lærte å fly, og fikk kommersielle papirer i 1987. Fortsatte som instruktør ved sammme flyskole i en periode etter dette. Kom hjem i 1988 uten arbeid. Konverterte pairene og fikk jobb i et lite flyfotofirma. Var fartøysjef i stygg flyulykke sommeren 1988 men kom fra det med livet i behold, men uten jobb. Fikk arbeid i en jernvareforretning samtidig som jeg startet Rats. Er i dag litt gårdbruker, litt reparatør, litt produktutvikler, men mest administrator, kundemotaker og tilrettelegger i Rats.

 

 

Svend Ekhaugen

Født 1967, oppvokst i Båstad. Svend har ett år på Haga Jordbruksskole i Eidsberg. Etter dette tok han seg rørleggerutdannelse og fagbrevet fikk han i 1997. Etter at jeg hadde mast i minst to år klarte han å rive seg løs fra rørleggerfaget, og kom til oss i 1998, og har jobbet med automatgear relatert mekanikk siden. Svend har etter hvert blitt bedriften og gårdens høyre hånd. Han løser de aller fleste problemer på en rask og effektiv måte.

 

 

 

 

 

Lars Authen

Født 1961 og oppvokst på Mysen. Han begynnte i lære hos den lokale Toyota forhandleren i 1976, men tok fagbrev først i 1987. Jobbet videre som mekaniker hos Toyota, og fikk tilsammen 19 års fartstid hos dem, hvor de siste fem årene var som arbeidene formann. Han har også gjennomgått mange systemkurs i de fleste kategorier hos Toyota importør.

Har etter dette jobbet 5 år hos Bucky Charan i Askim, også her med generell bilmekanikk. Han har også vært arbeidene formann hos Heller bil i Trømborg i 5 år. Har også 10 år på nakken som serviceteknikker i rallyteam, dette som regel på fritid og i helger.

Lars kom til oss i september 2006 og har jobbet med automatgear fra dag en. Lars har bred erfaring som bilreparatør, er svært rask og effektiv, og dette kommer oss godt til nytte.

 

 

Nora Høyning

Født 1974 og oppvokst delvis på Ranheim utenfor Trondheim og senere i Halden. Hun gikk vanlig grunnskole, og penset seg inn på videre skolegang som omhandlet økonomi og handel ganske tidlig i livet. Det ble imidlertid ikke rom for økonomi og handel i de første årene etter endt skolegang. Hun valgte tidlig i livet å forsøke å klare seg på egen hånd, og som alenemor flyttet hun til Moss med sin datter. Her levde hun i flere år med forskjellige engasjement. Hun har blant annet arbeidet for RBI med Smartpanel, for senere å være selvstendig næringsdrivende innen møbeltapetsering. Hun har etter hvert utviklet en egen evne til å videreforedle matvarer, og havnet etter hver i en delikatesseforretning av meget godt ry. Dessverre, eller rettere sagt, heldigvis for oss, så gikk denne bedriften over ende. Nora søkte på stilling som kontoransvarlig hos Rats A/S sommeren 2012. Nora besitter mange gode egenskaper. Hun har pågangsmot, er evig optimist og gir ikke opp! Dette er kvaliteter som vi har stor nytte av, og tro på hos oss. Det skulle etter hvert vise seg at hun kunne fylle arbeidsdagen til gangs. I tillegg til å ha brorparten av ansvaret for vårt regnskap og lønnsarbeid, så svarer hun på det meste av epost korrespondanse samt at du som kunde ofte vil kunne treffe henne på telefonen. Nora besitter en eminent måte å omgås våre kunder på. Hun er rettferdig, blid og hyggelig og hjelper alltid til slik at du som kunde skal føle deg vel i varetatt. I tillegg, hvis du som kunde hos oss, er så heldig og ender opp hos oss i halv tolv tiden, kanskje på en onsdag eller en fredag, ja så får du smake hennes kokkekunster også. Som antydet ovenfor så lager hun fantastisk mat, og vi andre i bedriften føler oss svært privligerte av hennes bedrifter!

Velkommen om bord Nora.

 

Mina Westbye

Født 1992 og oppvokst på Dramstad i Askim. Som gårdsjente har hun nok fått et naturlig forhold til ting som durer, og interessen for kjøretøy stammer naturlig nok fra familiens store behov og interesse for det meste av kjøretøyer. Alt fra traktorer, treskere og lastbiler til mer unyttige variasjoner som entusiastbiler, motorsykler og fritidsbåter. Hun er med andre ord godt dressert! Hun har etter grunnskolen gått på videregående skole i Askim hvor hun valgte bilfag i perioden 2008 til 2010. Hun var etter dette lærling i bilfag hos Erling Rød A/S og fikk sin eksamen i bilfag i 2012. Hun har også vært innom tekstiler, dyner og gardiner hos Hansen & Dysevik A/S i Askim i en periode, før hun søkte stilling hos oss fra januar 2013. Mina har fått hovedansvaret for vårt delelager som stadig er i forandring. Denne jobben har hun fått fordi hun besitter en helt spesiell ordenssans og nøyaktighet som vi setter stor pris på hos oss.

 

 

Villu Sepp

Født 1983 i Viljandi, Estland. Villu har all utdannelse fra hjemlandet sitt, og etter endt grunnskole fortsatte Villu på gymnasiet fra 1999 til 2002.
Som mange andre ungdommer så syntes han det var vanskelig å velge hvilken retning han skulle ta etter videregående, men syntes allikevel at økonomi hørtes spennende ut. På dette grunnlaget valgte han i 2002 et økonomi studie ved Landbrukshøyskolen i Tartu. Som han selv uttrykker det, med et smil om munnen, så var dette kanskje ikke det beste valget, men han gjorde seg til slutt fortjent til en bachelor grad i 2009. I mellomtiden, fra sommeren 2004 og jevnlig fremover har Villu tjenestegjort hos oss på Ringstad. Det begynte med forefallende arbeid som vedlikehold og oppussing av gamle hus. Han var arbeidsom og var til å stole på og vi ble etter hvert godt kjent med hverandre. Bekjentskap ble til vennskap, og jeg tenkte at siden han ikke bedrev tiden med økonomi så kunne det vel kanskje være noe annet som kunne pirre denne unge mannens interesse. Kanskje han i løpet av en periode i livet sitt kunne skaffe seg et ess i ermet som han med fordel kunne ta med seg hjem! Jeg kjente jo litt til kapasiteten i gutten fra før og han ble derfor tilbudt stilling som «lærling» (selv om det ikke fantes en slik lærlingtittel) i automatgearreparasjon hos oss i 2010. Han grep muligheten og jeg kan love at han ikke sløste med tiden sin. Han arbeidet hardt i tiden som kom og gjorde rask progresjon for seg selv og for oss. Etter et års intens jobbing og studering var han snart på høyde med oss andre, i alle fall nesten, og glødende inspirert av det han lærte seg. Han fortsatte hos oss frem til 2013 hvor han valgte å reise hjem med nystiftet familie for om mulig å prøve lykken der. Han er i dag etablert i Estland med eget lite verksted, men kommer oss fortsatt til unnsetning i utsatte perioder. Heldigvis for oss, fordi denne mennesketypen vokser ikke på trær. Takk Villu!

 

Thor-Erik Haugen

Født i 1989 og oppvokst i Rakkestad. Etter grunnskolen gikk han på Mysen videregående skole og tok mekaniske fag i perioden 2005 til 2006. Fra 2006 til 2007 fortsatte han å studere på Borg videregående skole i lette kjøretøy til han fikk lærlingplass hos Kirkeng Bil A/S i Rakkestad fra 2007 til 2009. Etter at fagprøven var bestått fikk han etter dette engasjement hos Kirkeng Bil som bilmekaniker og arbeidet der frem til han begynte hos oss i 2013. Thor-Erik har stor kapasitet, en fremragende bilmekaniker, og nå etter kort læretid hos oss ser vi at det vokser frem en dyktig og svært effektiv automatgearteknikker i denne karen! Vi er veldig glade for dette tilskuddet til vår lille spesielle familie.

 

 

 

Thomas Netlandet

Født 1992, og oppvokst i Moss. Bodde der med sin familie til han var 8 år. De flyttet fra Moss til Oslo og bodde der i fire år, men han gikk 1. året på allmennfaglig linje i Moss. Så flyttet familien igjen, og denne gangen gikk ferden til Askim, hvor han fortsatte et år på Askim videregående skole med mekaniske fag som fordypning. Han hadde på dette tidspunktet funnet en av sine lidenskaper i livet, og det sto helt klart for ham at det var mekaniker som var kallet. Han gikk derfor inn på en tre årig lærlingkontrakt med Osloveien Bil A/S i Askim, og tok fagbrev etter endt utdannelse i 2013.

Thomas er av den typen mennesker som liker å være i toppsjiktet, og som er villig til å arbeide hardt for det. Han vet at hardt arbeid og suksess går hånd i hånd! Han måtte derfor legge Askim bak seg, og for første gang i livet peke nesen nord østover i fylket. Han skjønte fort at det var her han fant de vakreste jentene og de heftigste jobbene! Jeg var så heldig å få lov til å observere denne unge gutten en stund, som etter hvert viste seg å ha en helt spesiell stamina. I tillegg til å holde ut så var det ikke noe å si på hodet heller. Det var ikke mye som trengte å forklares før gutten hadde løst oppgavene. Rats kandidat ble han ganske fort denne karen, og ville ha jobb også. Han lærte fort hva som skulle til for å reparere moderne automatgear, og var på egenhånd etter en kort stund. Han er BMW elsker, og derfor ekspert på hele denne biltypen.

Det er veldig hyggelig for oss å få lov til å presentere Thomas for våre kunder!

 

 

Denes Kelemen

Født 1981 i Maros Ludas i Transylvania. Etter grunnskolen fra 1995 til 1998 gikk han på Mecanical Professional School. Han hadde forholdsvis tidlig i livet fått en spesiell pasjon for automatgearkasser og han fikk etter endt utdannelse jobb som mekaniker hos Hertrans i Maros Ludas. Her spesialiserte han seg på motorer, dieselsystemer og automatgearkasser frem til 2005. Han tok etter dette arbeid hos Mercedes, Auto Benz i Marosvasarhely fra 2005 frem til 2012. Her hadde han ansvaret for diagnose samt reparasjon av både lette og tunge kjøretøy, på fortrinnsvis Mercedes-Benz.
Til tross for sitt glødende engasjement for mekanikk, arbeidsplassen og hjemstedet så følte han seg allikevel tvunget til å forlate hjem og familie. Landets styresett, og av den grunn tanken på en utrygg fremtid hjemme, samt ønske om videre utvikling av egne kunnskaper, førte til at han tok veien til verdens beste demokrati, Norge. Han fikk sin første jobb hos Fjellhus Motor A/S, og jobbet som reparatør og tekniker på lastebiler i ett år frem til 2013. Utpå høsten 2012 lyste vi ut tre stillinger hos oss, Denes fanget opp dette, og søkte en av stillingene. Han fremviste en imponerende CV og han hadde all den spesialkompetansen vi var på utkikk etter, og vel så det. Det var nesten så vi ikke trodde det var sant! Han har senere bevist at han besitter alt av det som ble fortalt. Han er rett og slett en meget god mekaniker, grundig og pålitelig. Han er også svært god på diagnose, noe som er en viktig del av reparasjonen, både før og etter. Moderne biler har i dag forholdsvis komplekse styresystemer og man skal «holde tunga rett i munnen» og vite hva man holder på med for å treffe riktige avgjørelser. Denes, det er hyggelig for oss å presentere deg for våre kunder, og jeg er stolt av å ha deg med på vårt team!

 

 

Laima Rimkuviene

Født 1986 i Skuodas Litauen. Hun gikk 12 årig grunnskole fra 1993 og tok seg arbeid etter dette. Hun har blant annet arbeidet for Simens med produksjon av ledningsnett for bilindustrien, senere i møbelfabrikk med pakking av byggesett til forbruker. Hun har også jobbet som daglig leder i klesbutikk på kjøpesenter. Det hun allikevel nevner som sitt mest givende arbeid var som servitør i restaurant hvor spesialiteten var nasjonale retter. Både Laima og hennes mann fikk etter hvert utferdstrang som så mange andre fra Øst-Europa, og mens han ved en tilfeldighet fikk seg arbeid på nabogården har Laima tatt på seg arbeid som rengjører i nærområdet. Ettersom Imola ble med barn på vårparten i 2014 så har Laima etter hvert tatt over hennes arbeide som renholder her hos oss. Hun gjør en like strålende jobb som sin forgjenger Imola, og hennes arbeid blir stadig vekk bemerket av våre kunder!

Adresse

RATS AS
Ringstad Gård
Sentvetveien 220
1866 Båstad, Norge

Kontaktinformasjon

Tlf: + 47 69 82 82 40
kundeservice@rats.no